VRAGEN - ANTWOORD "DUBBEL SPELEN"

14 mei 2020

Waarom geen dubbel tijdens vrij spelen?

Om het tennissen in de 1.5 meter samenleving mogelijk te maken, vraagt het best veel voor ons als tennisvereniging om dit te organiseren. Immers hebben we nog nooit een dergelijke situatie meegemaakt. De KNLTB geeft de vereniging de tijd om het goed te organiseren, maar ook de drukte op de club te controleren en de leden te laten wennen aan de nieuwe situatie. Geleidelijk aan zal het opgeschaald kunnen worden en wordt er gestreefd om het dubbelen vanaf 1 juni weer mogelijk te maken op de vereniging. Maar dit is afhankelijk van de situatie op de vereniging en de ontwikkeling van het COVID-19 virus.

Op sommige andere tennisparken in Drenthe wordt tijdens het vrij spelen wel gedubbeld. Dat geeft natuurlijk enigzins een vreemd beeld voor veel mensen binnen onze vereniging. De uitleg hiervoor is als volgt o.a.:

  • Of die verenigingen volgen de regels niet op van KNLTB en NOC/NSF en houden zich alleen aan het Drents Protocol voor buitensport, waarin geen tennissport-specifieke regels worden vermeld.
  • Of deze verenigingen hebben meerdere vrijwilligers weten te organiseren, die als toezichthouder fungeren bij deze dubbels. Er moet namelijk gecontroleerd kunnen worden of de 1,5 meter-regel wordt aangehouden.

Tijdens training dubbelen.

Waarom is het dan tijdens een training is wel toegestaan om met vier spelers op een baan te spelen. Dat komt omdat een leraar direct toezicht houdt op de leerlingen en kan daarnaast oefenvormen toepassen waarbij de 1.5 meter afstand wordt gewaarborgd.

Bij het vrij spelen is er geen direct toezicht te organiseren en dus ook geen controle of de 1.5 meter afstand wordt gewaarborgd. 

Partners tegen partners dubbelen.

De vraag of je samen met je partner (met wie je onder één dak woont) kunt spelen tegen een ander stel (die samen onder één dak wonen) is ook gesteld. Dat mag dus niet.

We willen de druk op het park de eerste weken tot een minimum beperken. Daarom doen we een beroep op ieders verantwoordelijkheid om zo min mogelijk te dubbelen. Dat geeft ons als vereniging de tijd om tennis in de 1.5 meter samenleving goed te organiseren en de drukte op de club te controleren.

Streefdatum 1 juni.

Op dit moment wordt 1 juni als streefdatum genoemd bij KNLTB - NOC/NSF om o.a. het dubbelen weer toe te staan voor volwassen. Uiteraard hangt dit sterk af van de situatie op de vereniging en de ontwikkeling van het COVID-19 virus. Dus we hopen dat de cijfers t.a.v. besmettingen en overledenen/ziekenhuisopnames (blijven) dalen.

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 522 481 376

T.C. 't Wold

Dijkhuizen 68
7961 AM Ruinerwold