Autobedrijf Mos - Onbevangenheid

26 mei 2021


Iedereen is er wel aan toe om onbevangen weer iets te doen

“Dat mis ik het meest, de onbevangenheid. Wij springen er qua bedrijf echt wel goed uit. De lobby van de BOVAG was daarin essentieel, hierdoor werd de autobranche aangemerkt als een essentieel onderdeel van de economie en kon de werkplaats gewoon doordraaien. Alleen in de tweede lockdown moest de showroom even dicht. Dat was wel een gekke tijd hoor, want we mochten wel gewoon verkopen. Maar niet vanuit de showroom. Dus reed ik met een auto naar de gekste plekken voor een proefrit. Zo stond ik bij het Bastion Hotel in Groningen op de parkeerplaats. Heel bizar.”  

Frank Wijers begint eigenlijk gewoon te praten als ik bij hem aanschuif aan de koffietafel. Naast mij een fantastische donkerblauwe jaguar, tegenover mij één van de werknemers en de hond onder de tafel. Ik schrijf direct met hem mee om er nu een mooi verhaal van te kunnen maken. “Het is gewoon een rare tijd. Ik vind het lastig om te zien hoe ze omgaan met mijn collega ondernemers. Alle begrip voor de maatregelen, want je moet wel wat met elkaar. Maar dat ze op zaterdag kunnen zeggen ‘Je hoeft de deur maandag niet meer open te doen.’ Is voor collega ondernemers echt heftig. En als ik dan kijk naar de kapper en de horeca, de restaurants in ieder geval, die worden onevenredig zwaar getroffen. Terwijl je juist daar de afstand goed kunt reguleren volgens mij.  

Iedereen is er wel weer aan toe om gewoon onbevangen iets te kunnen doen. Zeker de jeugd. De meeste mensen zijn aan de basisregels wel gewend, een mondkapje is al normaal geworden. Laten we hopen dat we deze zomer wel weer iets kunnen. We hebben onze zomervakantie naar Oostenrijk gewoon geboekt, de wintersport ging niet door, maar ik ga er nog steeds van uit dat dit gewoon kan. Ik hoop ook dat er qua tennis wel weer iets meer mogelijk is. Ik tennis elke donderdagavond, lekker fanatiek op de baan en tussendoor wat slap ouwehoeren. Dat vind ik het mooie aan tennis. Normaal doe ik ook de vrijdagavond competitie mee. Het zou toch mooi zijn als we straks ook weer wat kunnen tennissen en daarna even gezellig op het terras kunnen napraten.  

Andere uitdagingen zijn er ook nog hoor. Ik mountainbike fanatiek en heb mezelf vorig jaar met mijn 50e verjaardag een doel gesteld: de Veldslag om Norg (100 km), de Bartje 200 (200 km) en de Drenthe 200 (200 km) in één jaar te fietsen. Vorig jaar heb ik de Veldslag gereden en toen ging er een streep door de andere wedstrijden, dus dit jaar moet het gebeuren. Ik denk dat het door moet kunnen gaan, vorig jaar bij de Veldslag hadden ze het al heel goed voor elkaar. Je had een starttijd, zo laat kon je de parkeerplek op, je stond 2 minuten in het startvak en weg waren we. Daarna waaiert het allemaal wel uit. Mountainbike is natuurlijk redelijk individueel, maar de evenementen mogen echt nog niet. Net als fietsen bij de wielervereniging, dat ligt ook nog helemaal stil.”  

Vanuit mijn werk bij SportDrenthe weet ik dat dit hoog op de agenda staat. Er word door mijn collega’s druk gelobbyd bij de Drentse gemeenten om (sport)evenementen en ook de wielerevenementen weer op te kunnen starten. Wie weet helpt het. Ik zag eind 2019 de fietsers van de Drenthe 200 in Norg over de finish komen, dat wordt nog wel een mooie uitdaging voor Frank gok ik. Als ik opsta om naar huis te gaan valt mijn blik weer op de Jaguar. ‘Is die eigenlijk van jou?’ “Nee,” lacht Frank, “ik heb eigenlijk niet perse iets met oude auto’s. We hebben een klant die heeft er een mooi aantal. Er is altijd wel eentje waar wat aan moet gebeuren. Dus hij heeft altijd één auto hier staan, die pakken we op als er tijd is en zodra die klaar is ruilt hij hem weer om voor een andere. Ach, het is wel mooi om zo’n auto in de showroom te hebben staan.”, besluit Frank. 

Nieuwscategorieën Sponsoren


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen