Camping de Vossenburcht - Mensen zijn leuk en interessant

21 mei 2021


“Mensen zijn gewoon leuk en interessant”  

“Dat maakt een camping runnen voor mij leuk”, zegt Alex Dekker als ik aanschuif in één van de horecazalen op Camping de Vossenburcht. Als ik de camping op loop zie ik toch al aardig wat caravans staan. Ondanks dat het nog lang geen hoogseizoen is en de temperatuur nog maar nauwelijks boven de 10 graden komt. “Het loopt mooi door, zeker in de weekenden staan we redelijk vol”, vertellen de dames me bij de receptie. Alex vult aan als we van de receptie naar het restaurant lopen “We hebben nog redelijk goed gedraaid het afgelopen jaar, ondanks de corona”.  

“Alleen met de regels rond het zwembad was het wel lastig. Je wilt zo veel mogelijk mensen laten  zwemmen, maar er mochten maar een klein aantal 18-plussers tegelijk in. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen de jeugd de meeste zwemtijd te geven. Er zijn dan altijd mensen teleurgesteld, maar je moet wat. Ook voor de horeca was het wel even wennen. Hoe waarborg je de anderhalve meter in het restaurant, wat zijn de beste looproutes en ga zo maar door. Nu zijn we al weer een poosje dicht en mogen mensen alleen afhalen. We hebben een nieuw bestelsysteem gekregen, daardoor is het allemaal veel makkelijker geworden. Gasten hoeven de caravan haast niet meer uit. Ze kunnen vanaf de mobiele telefoon de bestelling voor de broodjes doorgeven of à la carte bestellen om af te halen. Bij ons komt er gewoon een bonnetje uit.” 

Alex zwaait met een bonnetje naar Ingrid, zij mag de horeca runnen. “En dat is hartstikke leuk!”, zegt ze enthousiast. “Al zou ik blij zijn als ik de gasten weer gewoon mag bedienen. We gaan nu bezig met de indeling voor het terras. We mogen na Koningsdag weer open, maar ja, wel met allerlei regels. Maar we maken er wel weer wat moois van.” Alex knikt “Deze afwisseling, dat is wat het leuk maakt. Ik ben ook bakker,” zegt hij grappend. “Iedere ochtend sta ik om half zes op om de broodjes te bakken voor de campinggasten. Dat doe ik zelf. Nu is dat niet zo druk, maar in het hoogseizoen heb ik zomaar zes-, zevenhonderd broodjes in de oven. We zijn inmiddels uitgegroeid tot een middelgrote camping.”

“Toen ik begon in ’94 zat ik nog op school, de hogere landbouw academie. Het laatste half jaar heb ik mijn studie afgemaakt en hier gewerkt. Een paar jaar heb ik samen met Engbert de camping gerund en vanaf ’99 ben ik alleen kapitein op het schip. Inmiddels zijn we wel zo groot dat ik nu een man of 8 vast in dienst heb: 3 op kantoor, 2 in de horeca en 2 man in de buitendienst. En dat vullen we in het hoogseizoen natuurlijk aan met vakantiekrachten. Een professioneel animatieteam huren we in, daar kun je niet meer zonder.” 

Ik kijk eens om me heen en bedenk me dat we hier een fantastisch feest hebben gehad met de bruiloft van Jeroen en Elles. Gebeurt dat vaker? “Zeker, we kunnen tot 80 man wel hebben hier. Voor een trouwerij, een familiefeest of bedrijfsuitje is dit een prachtige locatie. We hebben mooie zalen, qua eten en drinken kunnen we alles verzorgen en we zijn druk bezig om ons activiteitenaanbod uit te breiden. Er komt bijvoorbeeld een beleefpad, je loopt hier van de camping zo het bos in. Dat is ook voor de inwoners uit de omgeving gewoon hartstikke leuk. Mensen zijn steeds meer op zoek naar een actief uitje, dat kan bij ons ook.”  

Nu ben ik zo aan het einde van het gesprek toch nog even benieuwd wat Alex heeft doen besluiten  om als camping een bord bij de tennisbaan in Ruinerwold te hangen. “Ach, dat ontstaat zo, Gerko en Roelof hebben jaren geleden hier een keet opgehaald met de shovel. Die is als noodkantine neergezet toen de huidige tenniskantine werd gebouwd. Zo van het één kwam het ander. Maar ik heb ook nog jaren in Ruinerwold getennist hoor! Ik speelde nog competitie met.. ik moet even goed nadenken… Robert Emmink, Gert Menardi en Roel Steenbeek. Er kwam een einde aan mijn carrière nadat iemand bij voetbal mijn enkel kapot trapte. En nu is het mooi om te vertellen dat we meer zijn dan alleen een camping.” besluit Alex zijn verhaal. 

Nieuwscategorieën Sponsoren


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen