Huize PR Derks - Warm en gezellig

28 april 2021


 Huize PR Derks staat voor warm en gezellig

“Zodra de terrassen weer open gaan zitten wij met de gasten bij de Kastelein”  

Woensdagavond, de avondklok is net van 21.00 naar 22.00 uur gegaan, drink ik een kop koffie bij Bertil en Yvonne aan de Dokter Larijweg. “Ik heb de prikken gehad”, appte ze gekscherend toen ik vroeg of ik even langs mocht komen, “Dus 4% kans dat ik je besmet.” Het was ook voor de gasten van Huize PR Derks een raar jaar. “Wij staan voor warm en gezellig, de familie is altijd welkom en we hebben tijd om samen met de gasten nog leuke dingen te doen. Maar dat was het afgelopen jaar allemaal heel lastig! Nu zijn we allemaal gevaccineerd, gelukkig kan er nu weer wat meer.” 

Er zijn op dit moment 10 gasten in Huize PR Derks. “Maar dat kunnen er volgende week zo weer 11 of 12 zijn. We hebben 12 kamers en zitten eigenlijk sinds we open zijn altijd vol. We hebben vooral gasten die langdurige zorg nodig hebben, maar we vangen ook mensen op voor kortdurende opname, bijvoorbeeld om te revalideren. Het jaar voor de corona hadden we toevallig heel veel hospice gasten, maar die zijn er maar kort. Iedere gast heeft zijn of haar eigen kamer, maar de meeste zijn overdag bij ons in de huiskamer. Doordat het kleinschalig is vinden de meeste gasten dat heel prettig. Normaal gesproken mag de familie ook gewoon aanschuiven, alleen juist dat kon het afgelopen jaar natuurlijk niet.

Nu iedereen gevaccineerd is proberen we wel weer wat meer mogelijk te maken. Nu mag er per dag maar 1 gast komen, dat betekent ook dat maar één gast bezoek kan ontvangen. Toevallig heb ik net weer een berichtje naar de familie gedaan dat er buiten meer mogelijk is. Zodra het weer het toelaat wil ik op zondagmiddag de familie uitnodigen voor de zondagmiddag ‘borrel’, met een hapje en een drankje in de tuin. Daar is ruimte genoeg om iedere gast een eigen hoekje te geven. Dat is toch wat ons concept bijzonder maakt: tijd en ruimte voor de gasten en hun familie.”

Ik zie ook steeds wel van alles voorbij komen op Facebook dat je weer wat leuks hebt gedaan met de gasten. “Ja hoor, die mensen willen ook wel eens wat anders! Ik heb wel eens spontane acties, maar ik plan het ook echt. Dan gaan we met zijn allen bootje varen in Giethoorn, daar moest ik nog wel even moeite voor doen vorig jaar, er was maar één rederij die vond dat wij uit 1 huishouden kwamen met de gasten en het aandurfde met ons de boot op te gaan. Afgelopen week hebben we net weer paasstukjes gemaakt, daar genieten de gasten echt van. Zodra de terrassen weer open gaan ben ik de eerste die met de gasten bij de Kastelein zit. Zij willen er ook echt wel eens uit.

We hebben naast ons vaste zorgpersoneel ook vrijwilligers die met de gasten op stap gaan, bijvoorbeeld op de duofiets een rondje maken. Anderen koken iedere dag. We doen twee keer in de week boodschappen en dan vragen we eerst waar de gasten zin in hebben, dan proberen we dat de komende dagen te maken. Ik ben nog op zoek naar vrijwilligers die bijvoorbeeld met ze willen volksdansen of (zit)gymnastieken. Dat is zo goed voor ze en ze vinden het zo leuk! Dus als iemand nog iets weet, ik hou me aanbevolen!” 

Nieuwscategorieën Sponsoren


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen